2019. november 2., szombat

Citromos-narancsos csirke zöldséges bulgurral



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 1 citrom
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • só, őrölt bors

A körethez: 

  • 20 dkg bulgur
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • grill zöldség fűszerkeverék (vagy szárított oregánó)



Elkészítése:

1.     Összekavarjuk egy tálban a páchoz valókat: a narancs és a citrom kifacsart levét, 0,5 narancs reszlet héját, az olajat, a cukrot, a só, meg a borsot.
2.     A csirkemellet megmossuk, leitatjuk, majd csíkokra vágjuk.
3.     Egy tasakban alaposan összekavarjuk a páclével, majd minium 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük (egy egész éjszakán át is pácolódhat).
4.     A sárgarépát, meg a hagymát megpucoljuk, előbbit vékony csíkokra, utóbbit szeletekre vágjuk.
5.     Egy serpenyőben, olajon megpároljuk a zöldségeket, közben fűszerezzük is (ha szükséges, egy kevés vizet önthetünk alá, hogy mindenik zöldség megpuhuljon). Közben a bulgurt dupla mennyiségű vízben, ételízesítővel ugyanúgy megfőzzük, mint a rizset.

--> A húst serpenyőben közepes lángos megpároljuk. Közben kavargatjuk, amíg a levét elfövi. Bulgurral, és párolt zöldségekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: