Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 citrom
- 1 narancs
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- só, őrölt bors
- 20 dkg bulgur
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- grill zöldség fűszerkeverék (vagy szárított oregánó)
- só
Elkészítése:
1.
Összekavarjuk egy tálban a páchoz valókat: a
narancs és a citrom kifacsart levét, 0,5 narancs reszlet héját, az olajat, a
cukrot, a só, meg a borsot.
2.
A csirkemellet megmossuk, leitatjuk, majd
csíkokra vágjuk.
3.
Egy tasakban alaposan összekavarjuk a páclével,
majd minium 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük (egy egész éjszakán át is
pácolódhat).
4.
A sárgarépát, meg a hagymát megpucoljuk, előbbit
vékony csíkokra, utóbbit szeletekre vágjuk.
5.
Egy serpenyőben, olajon megpároljuk a
zöldségeket, közben fűszerezzük is (ha szükséges, egy kevés vizet önthetünk
alá, hogy mindenik zöldség megpuhuljon). Közben a bulgurt dupla mennyiségű
vízben, ételízesítővel ugyanúgy megfőzzük, mint a rizset.
--> A húst serpenyőben közepes lángos megpároljuk. Közben kavargatjuk, amíg a levét elfövi. Bulgurral, és párolt zöldségekkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése