2017. november 23., csütörtök

Rántott csirkemell sült hasábzellerrel


Íme egy példa, hogyan válthatjuk ki az egészségtelen rántott hús-sült krumpli párost oly módon, hogy az ne tartalmazzon krumplit, lisztet, fölösleges olajat. Mégis ízében hasonlítson a hagyományoshoz, sőt, talán még finomabb is legyen :)
Nálunk az egész család nagyon szereti.

Hozzávalók 4-6 személyre: 

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál kókuszzsír
  • só, őrölt bors

A körethez: 

  • 1 nagy zellergumó
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A zellert meghámozzuk, megmossuk, majd vékony hasábokra szeljük, mint a krumplit. Egy nagy tepsire terítjük, és sóval borssal, illetve olvasztott kókuszzsírral alaposan összeforgatjuk. 210 fokos sütőben kb 45 percig sütjük, amíg megpirul és ropogós lesz. 
  • Közben a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sóval és borssal mindkét oldalát megszórjuk. Először zablisztbe, majd felvert tojásba, és végül ismét zablisztbe forgatjuk. Forró kókuszzsíron, egy serpenyőben szép aranyszínűre sütjük. 
  • A süt csirkemellet ropogós zellerhasábbal fogyasztjuk.


-->
Tipp: Készítsünk mellé friss zöldsalátát jégsalátából, lilahagymból, egy kevés olívaolajjal, meg citromlével ízesítve.

Nincsenek megjegyzések: