Hozzávalók 4
személyre:
- 50 dkg lazacfilé
- 2 evőkanál kókuszzsír
- só, őrölt bors
A brokkolipüréhez:
- 1 fej brokkoli
- 12,5 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál vaj
- 1 cikk zúzott fokhagyma
- kevés házi ételízesítő
- só
A tésztához:
- 3 dkg útifűmaghéj
- 1,7 dl tej
- 1 tojás
- 2 nagy csipet só
- 1 citrom
- 1 evőkanál vaj
Elkészítése:
- A tésztához a tojást, a tejet, meg a sót összekavarjuk.
- Egy kis méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az útifűmaghéjat gyors mozdulatokkal a folyadékhoz kavarjuk, és rögtön a tepsibe simítjuk, mert pillanatok alatt megszilárdul. 160 fokos sütőben 10 perc altt megsütjük, majd a papírról lehúzzuk, és felcsavarjuk. Vékonyan felszeleteljük, és összekavarjuk ízlés szerint olvasztott vajjal, citromlével, és sóval.
- A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. Enyhén sós vízben 3 percig főzzük, majd rögtön jéghideg vízzel teli tálba kiszedjük. Ezután kiszedjük, és vajjal, tejszínnel, 1 dl vízzel, ételízesítővel, meg fokhagymával krémesre turmixoljuk.
- A halat megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, és mindkét oldalát sóval, meg borssal megszórjuk. Egy serpenyőben, kókuszzsíron szép pirosra sütjük.
- Egy tányérra brokkolipürét kanalazunk, erre kerül a citromos tészta, végül pedig a ropogós lazacfilé.
Tészta eredeti receptje itt: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/03/szenhidratmentes-teszta-keszitese.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése