2017. november 11., szombat

Gorgonzolagombóc diómorzsában, fügemártással



Hozzávalók 4 személyre:


  • 25 dkg gorgonzola sajt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 22 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 15 dkg darált dió

A fügemártáshoz:


  • 50 dkg érett füge
  • 1-2 teáskanál mustár
  • cukor, citromlé, és csilipehely ízlés szerint

Elkészítése:

  • A gorgonzolát villával összetörjük, kisebb gombócokat formázunk, és egy kevés időre hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • A tésztához a túrót, a lisztet, a tojást, meg pici sót összegyúrjuk. Darabokat tépkedünk a tésztából, és mindenik közepébe egy-egy sajtgolyót helyezünk, gömbölyítjük. 
  • Forrásban lévő, enyhén sós vízben 4-5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, és dióba forgatjuk.
  •  A fügét meghámozzuk, apróra vágjuk, egy edényben összeforraljuk mustárral, és cukorral, csilivel, citromlével ízlés szerint. Tányérra kanalazunk egy keveset, és ráhelyezünk néhány gombócot.

Nincsenek megjegyzések: