2017. november 9., csütörtök

Puha csokoládékeksz



Hozzávalók: 

  • 12 dkg liszt
  • 6 dkg puha vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 tojás, néhány csepp rumaroma
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 


  • 5 dkg tejcsokoládé

A bevonathoz: 

  • 10 dkg magas kakaótatalmú étcsokoládé
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítése: 

  • A tésztához a hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Amennyiben túl lágy, egy kevés időre helyezzük hűtőszekrénybe. 
  • Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk, és kerek kiszúróval kivágjuk. A maradék tésztát újra meg újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, és szaggatjuk. Mindenik tésztalapra egy-egy darabka tejcsokoládét helyezünk, a széleit összenyomkodjuk, majd mindenikből golyót formálunk. 
  • Sütőpapírral bélelt tepsire heyezzük, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje enyhén megreped, és kissé ellaposodik, akkor jó. A keksznek ekkor még lágynak kell lennie. 
  • Az étcsokoládét, meg a vajat egy tálkában megolvasztjuk, majd a kihűlt kekszek tetejére kenjük tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések: