2017. december 4., hétfő

Édesburgonya krémleves pirított pufirizzsel



Hozzávalók 4 személyre: 

  • 1 nagy édesburgonya (50-70 dkg)
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 szárzeller
  • 1 vöröshagyma
  • 0,5 teáskanál currypor
  • 2 dl kókusztej
  • 4-5 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • só, bors, csilipehely ízlés szerint
  • a feltéthez 4 puffasztott rizsszelet


--> Elkészítése: 

  • Egy edényben, forró kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt zellert, a hámozott, és kis kockára vágott édesburgonyát, meg az apróra vágott fokhagymát, és együtt kissé lepirítjuk. Megszórjuk curryporral, felöntjük 1 l vízzel, majd az egészet puhára főzzük. 
  • Összeturmixoljuk, kókusztejjel dúsítjuk, végül sóval, borssal, és citromlével ízesítjük. A levest felforraljuk. 
  • Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a puffasztott rizsszeleteket, és a leves mellé kínáljuk

Nincsenek megjegyzések: