Nagyon szeretem az édesburgonyát, és hús nélkül is jól megvagyok. Úgyhogy az ilyesmi étel épp nekem való. Egyébként meg mindenféle curry étel jöhet, mert szerintem hússal,hús nélkül, a curry mindig finom.
Hozzávalók 2 személyre:
- 10 dkg lencse
- 0,5 édesburgonya
- 3 dkg karfiol
- 1-1 kisebb piros- és zöld színű paprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 0,5 citrom
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál mandula
- currypor ízlés szerint
- joghurt a tálaláshoz
- só, őrölt bors
-->
Elkészítése:
- Egy edényben olajat forrósítunk. Apróra vágjuk a hagymát, meg a fokhagymát, majd a curryporral, meg a babérlvéllel kavargatva megpirítjuk. Rádobjuk a csíkokra vágott paprikát, a szeletekre vágott paradicsomot, összepároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott lencsét.
- Beledobjuk a kis kockára vágott édesburgonyát, meg a rózsáira szedett kafiolt, felöntjük annyi vízzel amennyi bőven ellepi, és puhára főzzük.
- Belekavarjuk a tejszínt, illetve ízeítjük sóval, borssal, és citromlével.
- Felforraljuk, végül pedig joghurttal, és apróra vágott, pirított mandulával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése