Hozzávalók 2 személyre:
- 10 dkg friss bébi spenót
- 1 közepes cékla
- 20 dkg fetasajt
- 4 dkg mandula
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só, őrölt bors
-->
Elkészítése:
- A céklát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, majd puhára főzzük.
- Egy tálkában kikavarjuk az olajat, a balzsamecetet, illetve a sót, borsot.
- Miután a cékla kihűlt, az öntettel összekavarjuk, és 10 percig űllni hagyjuk.
- Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát, ezután késsel tetszőleges darabokra vagdossuk.
- A spenótot alaposan megmossuk, és lecsöpögtetjük.
- Egy nagy tányérra szedjük, megsózzuk, a tetejére szórjuk az ízesített céklát, majd rámorzsoljuk a fetasajatot, és megszórjuk mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése