Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 30 dkg piros paprika
- 1 szárzeller
- 1 zöldhagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 2 teáskanál xilit vagy eritrit
- 1 evőkanál kókuszzsír
- só, őrölt bors
- bazsalikom
- oregánó
- 12 dkg gouda sajt
Elkészítése:
- A zöldségeket megmossuk, a paprikát négyfelé vágjuk, a közepét kivágjuk. Alufóliával bélelt tepsire sorakoztatjuk a paradicsommal együtt, és 220 fokos sütőben kb 30 percig sütjük (amíg a felületén fekete pöttíök jelennek meg). Ezután tálba szedjük, megsózzuk, és lefedve néhány percig állni hagyjuk, majd meghámozzuk.
- Egy fazékban kókuszzsíron megpirítjuk a karikára vágott hagymát, illetve szárzellert. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, meg az apróra vágott fokhagymát. 1-2 percig kavargatva pároljuk, majd felöntjük 1 l vízzel. 5 percig főzzük, ezután a zöldfűszerekkel együtt összeturmixoljuk. Sóval, borssal, és ízlés szerint xilittel ízesítjük.
- A sajtot lereszeljük, és alufóliával bélelt tepsire kisebb halmokat helyezünk, egymástól kissé távolabb. 220 fokos sütőben néhány perc alatt aranyszínűre sütjük, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk.
- A levest a sajtropogóssal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése