2017. július 25., kedd

Ribizlis krémsajtos palacsintatorta



Itt az ideje egy kis ribizlinek. Mondjuk most palacsintában :)

Hozzávalók 8-10 személyre: 

  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 9 dl szénsavas ásványvíz
  • 0,5 dl olaj 
  • 1 teáskanál cukor
  • csipetnyi só


A krémhez: 

  • 40 dkg mascarpone krénsajt
  • 35 dkg piros ribizli
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín


Elkészítése: 

  • A palacsintához valókat a szokásos módon alaposan kikavarjuk, majd a tésztát 10 percig pihentetjük. 
  • Ezután egy jó minőségű serpenyőben, zsiradék nélkül, egymás után 20 palacsintát sütünk (ez a mennyiség kisebb méretű formában jön ki). 
  • Egy tálban a ribizlit összeturmixoljuk a cukorral, és a krémsajttal kikavarjuk. Végül a kemény habbá vert tejszín felét óvatosan belefogatjuk, és ezzel a krémmel a palacsintákat egymásra rétegezzük egy tálon. 
  • A maradék tejszínhabbal kívülről is bevonjuk a palacsintatortát, majd tetszés szerint néhány szem ribizlivel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: