2017. július 6., csütörtök

Spenótos krémsajtos spagetti




Roppant egyszerű, és könnyen elkészíthető ez a tésztaétel, olyankor a legjobb, amikor igazán kevés idő alatt, valami finomat, és táplálót szeretnénk főzni.
A finom spenót saját termés.

Hozzávalók: 

  • 50 dkg teljes kiőrlésű spagetti
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg spenót
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • só, őrölt bors
  • kevés balzsamecet
  • a tetejére reszelt sajt, apróra vágott dióbél

Elkészítése: 

  • A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. 
  • Egy serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk, majd megfonnyasztjuk rajta a megmosott spenótleveleket. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, 1-2 percig kavargatjuk, majd felöntjük tejszínnel, és belekavarjuk a krémsajtot is. Lassú tüzön kavargatjuk, hogy szépen összeálljon. 
  • Sóval, borssal, és egy kevés balzsamecettel ízesítjük, majd a kifőtt tésztával összekavarjuk. 
  • Sajttal, dióval megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: