Roppant egyszerű, és könnyen elkészíthető ez a tésztaétel, olyankor a legjobb, amikor igazán kevés idő alatt, valami finomat, és táplálót szeretnénk főzni.
A finom spenót saját termés.
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiőrlésű spagetti
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg spenót
- 2 dl főzőtejszín
- 2 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál kókuszzsír
- só, őrölt bors
- kevés balzsamecet
- a tetejére reszelt sajt, apróra vágott dióbél
Elkészítése:
- A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, és leszűrjük.
- Egy serpenyőben kókuszzsírt olvasztunk, majd megfonnyasztjuk rajta a megmosott spenótleveleket. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, 1-2 percig kavargatjuk, majd felöntjük tejszínnel, és belekavarjuk a krémsajtot is. Lassú tüzön kavargatjuk, hogy szépen összeálljon.
- Sóval, borssal, és egy kevés balzsamecettel ízesítjük, majd a kifőtt tésztával összekavarjuk.
- Sajttal, dióval megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése