Hozzávalók az alaphoz:
A krémhez:
- 25 dkg grissini
- 10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 80 dkg sajtkrém
- 2 dl habtejszín (édesítetlen)
- 3 zöldhagyma
- 2 zöld paprika
- 5 dkg zöld olívabogyó mag nélkül
- 1 cikk fokhagyma
- 1-1 evőkanál kakukkfű, rozmaring, metélőhagyma, petrezselyemzöld és bazsalikomlevél
- 1 citrom
- 1,5 tasak zselatinpor (15 g)
- só, őrölt bors
- a díszítéshez néhány szál tárkony, petrezselyem, kakukkfű
Elkészítése:
- A grissinit késes aprítóban felaprítjuk, vagy ledaráljuk, majd összegyúrjuk a vajjal, és egy 26 cm-es kerek tortaformába nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe helyezzük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a kockára vágott paprikát, illetve az apróra vágott fokhagymát. Hűlni hagyjuk, majd összekavarjuk a sajtkrémmel, a félbevágott olívabogyóval (néhány darabot félreteszünk a díszítéshez), az apróra vágott fűszerekkel, illetve a citrom reszelt héjával.
- 0,5 dl hideg tejszínt elkeverünk a zselatinnal, és egy edénykében felmelegítjük. Végül a krémhez kavarjuk, és sóval, borssal ízesítjük.
- A tortakeretbe simítjuk, legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, majd a keretet eltávolítjuk, és fűszerekkel, olívabogyóval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése