A nugátkrém az egyik kedvenc csokoládétöltelékem. Meg is örültem, mikor megláttam, hogy lehet kapni (Lidl). Egy ilyen kis dobozka nugátkrém éppen 15 bonbon megtöltéséhez elegendő. Természetesen mogyoró is került a töltelékbe, hisz a nugátkrémhez dukál :)
Hozzávalók:
- 8 dkg jó minőségű étcsokoládé (a burkoláshoz)
- 125 g nugátkrém
- 15 szem sótlan erdei mogyoró
Elkészítése:
- Kb 5 dkg étcsokoládét mikróban felolvasztunk, közben 10-20 másodpercenként kivesszük, átkavarjuk.
- Amikor felolvadt, hozzáadjuk a maradék apróra tördelt csokoládét, és kavargtajuk, amíg elolvad.
- A bonbonformát egy ecsettel vastagon kikenjük az olvasztott csokoládéval, és hűvös helyre (nem hűtőbe) tesszük, amíg megdermed.
- A nugátkrémet picit megolvasztjuk, hogy enyhén folyós legyen (mikróban 3-5 másodperc). A bonbonformába egy-egy szem erdei mogyorót teszünk, majd kiskanállal nugátkrémmel feltöltjük, egy kevés helyet hagyva a lezáráshoz.
- Hűvös helyre tesszük, hogy a nugátkrém ismét megszilárduljon, majd a maradék étcsokoládéval minden bonbont befedünk.
- Amikor megdermedt, kipattogtatjuk a bonbonokat a formából.
3 megjegyzés:
De szép lett!
Boldog, szeretetteljes karácsonyt kívánok nektek, az asztalra pedig sok-sok finomságot!
Köszönjük szépen!Ugyanezt kívánom én is nektek!
Megjegyzés küldése