A sok szárazabb jellegű sütemény után valami krémesebbre vágytunk. Ezért valami egyszerű, mégis érdekesebb, mutatósabb süteményt készítettem. Nagyon könnyen, gyorsan elkészül, mindenki a saját ízlésére igazíthatja. A lényege a piskótatekercs, bármilyen krémmel töltve, tetszés szerint díszítve.
Hozzávalók:
A piskótatekercshez:
- 6 tojás
- 7 evőkanál (nyírfa)cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál cukor
- késhegynyi sütőpor
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
A díszítéshez:
- zöld- és piros fondant vagy marcipán
- kókuszreszelék
Elkészítése:
- Előző este elkészítjük a krémet: a tejszínt lassú tüzön felmelegítjük, beleszórjuk a feldarabolt csokoládét, és kavargatjuk, amíg szépen összeolvad. Miután kihűlt, másnapig hűtőszekrénybe helyezzük.
- A piskótához az egész tojásokat elektromos habverővel addig verjük, amíg a térfogata megnő, és szépen kifehéredik, habos lesz. A cukrot kanalanként adagoljuk hozzá, közben tovább verjük.
- A lisztet, a sütőport, meg a kakaóport egy fakanállal óvatosan hozzáforgatjuk.
- A masszát egy nagy méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
- Amikor megsült, rögtön forrón egy enyhén lisztezett, tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. A konyharuhával együtt szorosan felcsavarjuk, és megvárjuk, amíg kihül.
- A krémet mixerrel jó habosra verjük.
- A kihűlt piskótát kitekerjük, nem túl vastagon megkenjük csokis krémmel, és felcsavarjuk.
- A végéből ferdén kivágunk egy kisebb, meg egy nagyobb darabot, "ágaknak".
- Bevonjuk a tekercseket, és a kicsiket a nagyhoz illesztjük, tetszés szerint.
- Ezután fondantból készült levelekkel, virágokkal díszítjük, illetve kókuszreszelékkel megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése