Finom, tápláló ebéd, és egy kicsit grill feeling-je van a saslik miatt :) Nagyon finom szecsuáni borsos fűszerkeveréket vásároltam, igazán ízletes lett tőle a hús. Természetesen másfajta fűszerekkel is készíthető, ki mit szeret, vagy éppen mi van otthon.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- vegyes szárított fűszerkeverék (hagyma, oregánó, rozmaring, szecsuáni bors, majoránna, csili, fokhagyma, őrölt bors)
- só
- kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
- saslik pálca
A mexikói salátához:
- 20 dkg vörösbab (konzerv)
- 20 dkg fagyasztott kukorica
- 15 dkg paprika (zöld, piros, vagy sárga)
- 1 fej lilahagyma
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet (ízlés szerint)
- őrölt csili
- só, őrölt színes bors
Elkészítése:
- A húst megmossuk, kockára vágjuk, és egy edényben alaposan összekavarjuk sóval, meg fűszerkeverékkel. Fapálcákra tűzzük, nem túl szorosan, és állni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a salátát: a kukoricát 5 percig főzzük, majd leszűrjük. A konzerv babot szűrőedénybe öntjük, és vízzel átmossuk. A lilahagymát vékony szeletekre, a paprikát pedig apró kiockára vágjuk.
- A hozzávalókat egy tálban összekavarjuk, és ízesítjük olívaolajjal, balzsamecettel, illetve megsózzuk és borsozzuk.
- A húst egy serpenyőben, forró kókuszzsíron szép pirosra sütjük, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.
- A fűszeres csirkemellet mexikói salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése