A nemrég ajándékba kapott körtepálinkám igen nemes célt szolgált ezúttal, finom bonbonként végezte :) Mást nem is fűzhetek hozzá, csak annyit, hogy egyszerűen mennyei a marcipánba gyúrt alkoholos meggy, fehér csokoládéburokban.
Hozzávalók:
- 10 dkg marcipán
- 1-2 evőkanál fagyasztott meggy
- 1 dl körtepálinka
- 8 dkg jó minőségű fehér csokoládé (a burkoláshoz)
Elkészítése:
- A bonbonkészítés előtt két-három nappal a fagyasztott meggyet hagyjuk kiolvadni, majd tálikóba tesszük, ráöntjük a pálinkát, és hagyjuk, hogy a gyümölcs magába szívja az alkoholt.
- Amikor elkészült az alkoholos meggy, következhet a bonbonkészítés: a csokoládéból kb 5 dkg-át mikróban felolvasztunk, közben 10 másodpercenként kivesszük, átkavarjuk.
- Amikor felolvadt, hozzáadjuk a maradék apróra tördelt csokoládét, és kavargtajuk, amíg elolvad.
- A bonbonformát egy ecsettel vastagon kikenjük az olvasztott csokoládéval, és hűvös helyre (nem hűtőbe) tesszük, amíg megdermed.
- A meggyet leccsepegtetjük, kinyomkodjuk, felvágjuk apróra, és a marcipánhoz gyúrjuk.
- A megdermedt csokiburokba meggyes marcipánt nyomkodunk, egy kevés helyet hagyva a tetején, a lezáráshoz.
- A maradék csokoládét a bonbonok tetejére (ami végül az alja lesz) kanalazzuk, szépen elsimítjuk, és ismét hűvös helyre tesszük, amíg megdermed.
- A kész bonbonokat kipattogtatjuk a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése