Beérett a cukkini, így egy méretes darabot behoztam a kertből, és hirtelen ez lett belőle. Nem mondom, hogy a kedvenc ételem lesz, de egyszer-kétszer meg lehet enni. Valamilyen húst mindenképp elképzelnék mellé, mert magában fogyasztva nem egy nagy élmény.
Hozzávalók:
- 80 dkg cukkini
- fél fej hagyma
- 10-15 dkg fetasajt
- 3 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 1-2 teáskanál oregánó és kakukkfű
- kevés citromlé
- só, bors
Elkészítése:
- A cukkinit megmossuk (ha nem bió, akkor hámozzuk meg!), és nagyobb kockára vágjuk.
- A hagymát apróra vágva a kókuszsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a cukkinit, és kavargtava néhány percig együtt pirítjuk.
- Ezután öntünk rá egy kevés vizet, sózzuk, borsozzuk, megfűszerezzük, és roppanósra pároljuk.
- A tűzről félrevéve hozzákavarjuk a mustárt és a tejfölet, illetve citromlével enyhén savanyítjuk.
- Még melegen megszórjuk kisebb kockára vágott fetasajttal, és roston sült csirkemellel tálaljuk.
4 megjegyzés:
Pedig fűszert tettél hozzá, lehet vizet nem kellett volna, inkább pirítani, jobban kijön az íze, a cukkini meg amúgy is ereszt levet ha megsózod.
Kati,vizet csak annyit,hogy oda ne égjen,az úgyis elfő a végére,és kissé megpirul.Na de egyébként finom,csak magában nekem túl szűz volt.
Egy rostonsült bármilyen hús mellé, elmegy ez a jó kis cukkini köret.
Bizony:)
Megjegyzés küldése