Jó kis uzsonnakenyér, vagy majomkenyérnek is hívhatjuk. Reggelire, uzsonnára egy csésze tejjel rendkívül ízletes és tápláló. Csupa egészséges hozzávalókból készítettem, ráadásul kalóriaszegény.
Gyorsan elkészíthető, és a gyerekek is imádták!
Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiörlésű liszt
- 15 dkg zabpehely
- 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
- csipet só
- csipet fahéj
- 5 dkg étcsokoládé (min.50 %-os)
- 35 dkg banán (3 közepes)
- 4 tojás
- 15 dkg nyírfacukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 dl kókuszzsír
Elkészítése:
- Az egész tojásokat mixerrel nagyon habosra verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is.
- Egy tálban összekavarjuk a lisztet, a sót, a fahéjat, a szódabikarbónát, a zabpelyhet és az apróra tört csokoládét.
- Egy másik tálban a banánt villával összetörjük, majd kikavarjuk a megolvasztott kókuszzsírral és a vaniliával. Ezután hozzáadjuk a felvert tojást, végül pedig beleforgatjuk a lisztes masszát.
- Egy sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük, és 160-170 fokos sütőben kb 1 órán át sütjük (tűpróba).
Tipp: Banán helyett használhatunk reszelt nyers sárgarépát, cukkinit, sütőtököt, vagy almát is. Ne süssük túl, mert akkor kiszárad.
Hagyományos módon fehér lisztet és cukrot, valamint kókuszzsír helyett vajat használhatunk.
1 megjegyzés:
Ez nagyon-nagyon nekem való!Szuper-szuper!:)
Megjegyzés küldése