Ezt a lepényt egyik reggel állítottam össze fejben, még ébredéskor, úgymond ezt álmodtam meg. Ekkor mentem a piacra, hogy beszerezzem a hozzávalókat. Mondhatom, a vágyam beteljesült ezzel az isteni lepénnyel, hisz minden rajta van, amit szeretek, és amit már napok óta kívántam.
Hozzávalók :
A tésztához:
- 3,5 dl langyos víz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- fél teáskanál őrölt bors
- 25 dkg fehér liszt
- 25 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 10 g szárított élesztő
- 10 dkg friss spenót
- 4 újhagyma
- 2 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 0,5 teáskanál só
- 25 dkg csiperkegomba
- 30 dkg friss juhsajt
- 12 dkg füstölt sajt
- szárított kakukkfű
Elkészítése:
- A tésztához valókat összegyúrjuk, majd dagasztógéppel vagy kenyérsütőgéppel tésztává dagasztjuk.
- Letakarva a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és egz nagy tepsibe helyezzük.
- A spenótot, az újhagymát, a tejfölet, az olajat és a sót összeturmixoljuk (leginkább blenderrel), és az így kapott szósszal a tésztát megkenjük.
- A megmosott gombát és a juhsajtot vékony szeletekre vágjuk.
- A spenótos szószra először a gombát tesszük, és bőven megszórjuk kakukkfűvel. A gombát a sajtszeletekkel beborítjuk, majd megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
- 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, ezután 200 fokon további 5 percig, amíg a sajt a tetején szépen megpirul.
Megj: Vehetünk bármilyen más tésztát is alapaul, akár vajas tésztát, vagy leveles tésztát is, ill. használhatunk csak fehér lisztet.
4 megjegyzés:
Finomat és gusztát álmodtál.
Ugy-e?:)Köszönöm!
Nagyon jól néz ki! Jó ötlet ez a párosítás.
Nagyon guszta, tavaszi költemény :))
Megjegyzés küldése