A főzőlevéből pedig leves készült, melybe kevés tésztát főztem, szerintem ez a legfinomabb húsleves!
No de előbb jőjjön a mártásos nyelv.
Hozzávalók :
- 3 db sertésnyelv
- 3 db babérlevél
- néhány szem egészbors
- fél fej hagyma
- 5 dkg piros kaliforniai paprika
- 20 dkg gomba
- kevés olívaolaj
- 2,5 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1,5 teáskanál mustár
- 0,5 teáskanál cukor (nyírfa, nád vagy xilit)
- só, őrölt bors
- 2 csapott evőkanál teljes kiörlésű liszt (vagy étkezési keményítő)
- nagy marék petrezselyemzöld
- A sertésnyelvet kuktába tesszük a babérlevéllel és a borssal, felöntjük vízzel, és 40 perc alatt puhára főzzük. Fazékban jóval tovább tart a főzés ideje, kb 2-2,5 óra.
- Amikor a nyelv megfőtt, lehúzzuk róla a fehér bőrét, szeletekre vágjuk, és megsózzuk.
- A levét leszűrjük, visszatesszük főni ételízesítővel, illetve valamilyen levestésztával, és máris megvan a finom levesünk.
- A mártáshoz a hagymát és a paprikát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott, száraitól megtisztított gombát, megborsozzuk, és zsírjára pirítjuk.
- Amikor a gomba a levét elfőtte, hozzáadunk egy kevés vizet, és puhára pároljuk.
- Ekkor felöntjük tejszínnel, és ízesítjük sóval, mustárral, cukorral, és apróra vágott petrezselyemzölddel.
- Összeforraljuk, és a főtt sertésnyelvvel tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nahát én is nyelvet készítettem a héten, többek között :)
Nahát én is nyelvet készítettem többek között a héten :)
Megjegyzés küldése