2012. március 24., szombat

Tavaszi saláta joghurtos öntettel

Imádom a piacot tavasszal, még a szemnek is ünnep a sok zsenge primőr láttán. Ilyenkor még zsenge a retek, a spenót és a zöldhagyma, most kell a legtöbbet fogyasztani belőlük. Szükségünk is van rá a kimerítő téli hónapok után.
A minap piacoztam, így az elkövetkező napok a spenót és a friss zöldségek jegyében fog telni :) Jöhetnek a saláták, a spenótleves, vagy a különféle zöldséges lepények.
Na de elsőként ez az isteni saláta, ugyanis a spenótsalátánál szerintem finomabb nincs.

Hozzávalók :

  • 5 dkg zsenge spenót
  • 3 friss retek
  • 1 szál újhagyma
  • 1 főtt tojás
  • 5 dkg friss juhsajt
  • az öntethez: 4 evőkanál zsírszegény joghurt, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 cikk zúzott fokhagyma, 1 teáskanál mustár, só, bors
Elkészítése: 
  • A zöldségeket megmossuk. A spenótot darabokra tépkedjük, a hagymát karikára, a sajtot kisebb kockára, a retket pedig gyufaszál vékonyságúra vágjuk.
  • Az öntethez valókat összekavarjuk.
  • Az előkészített zöldségeket és a sajtot egy tálban összekavarjuk, ráöntjük az öntetet, majd karikára vágott főtt tojást helyezünk a tetejére.
  • Petrelyemzölddel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: