Nagyon szeretem az ilyen típusú ételt, mert nemcsak gyorsan és egyszerűen elkészíthető, hanem nagyon finom és laktató is. Ráadásul egészséges ilyen módon készítve, s ehhez már csak egy jó kis tápláló saláta szükséges, olyan, ami ízletes és szép színes.
A kukoricasalátát már bejegyeztem korábban itt, ez csak ráadásként készült, mert szeretjük. Szerintem bőven elég laktató maga a hús is a salátával.
Krumplit pedig nem szerencsés fogyasztani hús mellé, mert nagyon megterheli a gyomrot, nehezen emészthető.
Hozzávalók :
- 1,5 kg konyhakész csirke
- 1 citrom leve
- zöldfűszerek tetszés szerint, pl: rozmaring, petrezselyem, majoránna, kakukkfű
- só, bors
- sütőzacskó
A salátához:
- 3-5 dkg rukkola saláta
- 8 dkg kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
- fél fej hagyma vagy 2 szál újhagyma
- tetszés szerint csírák
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál tökmagolaj
- 1 teáskanál balzsamecet
- só, bors
Elkészítése:
- A csirkét megmossuk, apróra vágott zöldfűszerekkel alaposan megszórjuk, illetve sózzuk és borsozzuk.
- Sütőzacskóba helyezzük, majd beleöntjük a citromlét és jól átmasszírozzuk. A zacskó száját bekötjük, néhány helyen meglyukasztjuk, és tepsibe téve kb 1 órán át pároljuk 180 fokos sütőben.
- Ekkor a zacskót kivágjuk, és a húst további 15-20 percig pirítjuk.
- A salátához a paprikát tetszés szerint feldaraboljuk, a hagymát karikára vágjuk, majd a salátával és a többi hozzávalóval összekavarjuk.
- Ha a húst zsírtalanítani szeretnénk, akkor érdemes a bőrét fogyasztás előtt eltávolítani.
2 megjegyzés:
De mutatós ezekkel a friss salátákkal:) Kukoricasalátát több helyen láttam mostanában, megkívántam:)
Nagyon gusztusos, szép színes a salátád, szépen tálaltad!
Megjegyzés küldése