Hozzávalók 2 személyre:
- 6 sárgarépa, 1 csirkemell filé
- 10 dkg spenót
- 1 lilahagyma
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1-1 teáskanál őrölt kurkuma és fűszerpaprika
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál szezámmag
- só, őrölt bors
-->
Elkészítése:
- Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk.
- A húst nagyobb kockára vágjuk, és egy tálban összekavarjuk 3 evőkanál szójaszósszal, illetve mézzel, paprikával, kurkumával, kevés sóval, és borssal. Ezután serpenyőben megsütjük, kiszedjük.
- Ugyanebben a serpenyőben felhevítjük a maradék olajat. A répát meghámozzuk, és zöldségspirálozóval hosszúra vágjuk (ennek hiányában használjunk zöldséghámozót). 2-3 percig pirítjuk a szeletekre vágott hagymával együtt, hozzáadjuk a maradék szójaszószt, illetve a spenótot. Összepirítjuk, szezámmaggal megszórjuk, és ha szükséges, sózzuk.
- Tálaláskor a tetejére rakjuk a sült csirkemellet, és frissen őrölt borssal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése