2017. szeptember 11., hétfő

Cukkini-feta pesztós tészta


Még mindig rengeteg cukkini érik a kertünkben. És én mindenbe cukkinit csempészek: zsemlébe, palacsintába, süteménybe, zabkásába, levesbe, főételbe, sülve, főve, és nyersen :D
Szerintem az egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldség.

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 50 dkg spaghetti (teljes kiőrlésűt használtam)
  • 50 dkg cukkini 
  • 20 dkg fetasajt (juhtúróval is készülhet)
  • 6 dkg mag nélköli zöld olívabogyó
  • 6 dkg napraforgómag
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 marék petrezselyemzöld
  • 1 dl olívaolaj
  • só, őrölt bors
  • csilipehely



-->
Elkészítése: 

  • A spagettit a tasakon lévő utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 
  • Száraz serpenyőben megpirítjuk a napraforgómagot, ezután pedig turmixgépbe helyezzük 20 dkg apróra vágott cukkinivel, 10 dkg fetasajttal, olívabogyóval, olajjal, fokhagymával, petrezselyemzölddel (egy keveset félreteszünk a díszítéshez), illetve kevés sóval és borssal. Összeturmixoljuk. 
  • A maradék cukkinit apró kockára vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk 2 evőkanálnyi olajon. 
  • A spagettit összekavarjuk a cukkini pesztóval, majd megszórjuk a maradék fetasajttal, a pirított cukkinivel, csilivel, és petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: