Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 30 dkg cékla
- 2 citrom
- 2 cikk fokhagyma
- 7 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg dió
- 1 kis cukkini
- 4 evőkanál kapor
- 0,5 teáskanál őrölt köménymag
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A céklát alaposan megmossuk, majd héjastól alufóliába csomagoljuk, és
200 fokos sütőben 50 perc alatt puhára pároljuk.
- A cukkinit megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy grillserpenyőben,
2-3 evőkanál olajon pirosra sütjük.
- Megsózzuk, és őrölt borssal megszórjuk. A céklát meghámozzuk, majd
összeturmixoljuk a leöblített csicseriborsóval, a fokhagymával,köménnyel,
8 evőkanál citromlével, 4 evőkanál olajjal, és 1 dl hideg vízzel.
- Sóval és borssal ízesítjük.
- A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, megszórjuk vele a hummuszt,
mellé kínáljuk a sült cukkinit. Apróra vágott kaporral díszítjük.
Megj: Paleó pitakenyérrel fogyaszthatjuk.
ÉN ebből a lisztből sütöttem pitakenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése