Most sem csalódtam a hajdinában. Sikerült ugyanis egy újabb finom ételt készítenem belőle, ami ráadásul igen tápláló és mondhatni még kalóriaszegény is.
Nagyon laktató étel, én szívesen fogyasztanám máskor is :)
Hozzávalók:
- 25 dkg hajdina
- 20 dkg gomba
- 20 dkg füstölt sajt
- 2 tojás
- 2 evőkanál kókuszzsír (vagy vaj)
- 1-2 evőkanál ételízesítő
- petrezselyemzöld
- szárított oregánó
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A hajdinát előző este beáztatjuk, másnap ételízesítős vízben 2-3 perc alatt előfőzzük.
- A gombát szeletekre vágjuk, és a zsiradékon lepirítjuk.
- A sajtot kisebb kockára, míg a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
- Ezután a hajdinát összekavarjuk a sajttal, a gombával, a tojásokkal és a fűszerekkel.
- Egy kisebb tűzálló tálat kikenünk kókuszzsírral, és a masszát beleöntjük. Ha a tálnak nincs fedele, akkor terítsünk rá alufóliát, majd a sütés utolsó 15 percében vegyük le.
- 200 fokos sütőben 40-50 percig sütjük, amíg a felfújt szépen megemelkedik, a teteje pedig kissé megpirul.
2 megjegyzés:
most találtam rád. tetszik a blogod. feliratkoztam.
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/
puszillak
Szia!Köszi,örülök:)Benézek én is hozzád,puszi!
Megjegyzés küldése