2012. szeptember 11., kedd

Sajtos-gombás hajdinafelfújt


Most sem csalódtam a hajdinában. Sikerült ugyanis egy újabb finom ételt készítenem belőle, ami ráadásul igen tápláló és mondhatni még kalóriaszegény is.
Nagyon laktató étel, én szívesen fogyasztanám máskor is :)


Hozzávalók:

  • 25 dkg hajdina
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kókuszzsír (vagy vaj)
  • 1-2 evőkanál ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • szárított oregánó
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A hajdinát előző este beáztatjuk, másnap ételízesítős vízben 2-3 perc alatt előfőzzük.
  • A gombát szeletekre vágjuk, és a zsiradékon lepirítjuk.
  • A sajtot kisebb kockára, míg a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
  • Ezután a hajdinát összekavarjuk a sajttal, a gombával, a tojásokkal és a fűszerekkel.
  • Egy kisebb tűzálló tálat kikenünk kókuszzsírral, és a masszát beleöntjük. Ha a tálnak nincs fedele, akkor terítsünk rá alufóliát, majd a sütés utolsó 15 percében vegyük le.
  • 200 fokos sütőben 40-50 percig sütjük, amíg a felfújt szépen megemelkedik, a teteje pedig kissé megpirul.

2 megjegyzés:

Neon Rider írta...

most találtam rád. tetszik a blogod. feliratkoztam.

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/

puszillak

Edó írta...

Szia!Köszi,örülök:)Benézek én is hozzád,puszi!