Nagyon finom, laktató, tápértékben gazdag, de kalóriában szegény saláta. Aki a kapribogyót nem szereti, az el is hagyhatja. A szradíniát pedig helyettesíthetjük másfajta hallal is.
Friss korianderzölddel is finom lehet!
Hozzávalók:
- 5-8 dkg salátalevél tetszés szerint (itt fejes saláta és rukkola)
- 8-10 dkg szardínia (konzerv, olaj nélküli)
- 1 közepes fej lilahagyma
- 2 evőkanál kapribogyó
- néhány szem zöld olívabogyó
- az öntethez:
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál magos mustár
- 1 teáskanál balzsamecet (vagy citormlé)
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- frissen őrölt színes bors
- só
Elkészítése:
- A salátaleveleket megmossuk és csíkokra vágjuk.
- A halat kisebb darabokra, az olajbogyót és a hagymát szeletekre vágjuk.
- Ezután midnent egy nagy salátástálba teszünk, ráöntjük az öntetet és összekavarjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése