Ismét egy gyors és finom töltött csirkemell, melynek a tölteléke nagyon finom akár kenyérre kenve is.
Diétázók elhagyhatják a panírt, helyette a felcsavart húst alufóliába csomagolva, sütőben meg lehet párolni. Úgy is nagyon finom, csak jóval egészségesebb és kalóriaszegényebb.
Húst krumplival fogyasztani a szervezet számára igen megterhelő, ezért legokosabb, ha friss salátával tálaljuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 12 dkg mascarpone krémsajt
- 2 evőkanál zöldhagymaszár
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
- a panírhoz: 2 tojás, liszt és zsemlemorzsa
- kókuszzsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítése:
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd fólia alatt vékonyra klopfoljuk.
- A hússzeleteket megsózzuk és borsozzuk.
- A krémsajtot a hozzávalókkal kikavarjuk, majd minden szelet húsra egy-egy evőkanálnyit teszünk.
- Felcsavarjuk, majd rendre lisztbe, felvert tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk.
- Forró, bő zsiradékban szép pirosra sütjük, és petrezselymes krumplival, vagy más körettel tálaljuk.
1 megjegyzés:
De jól néz ki:) Csak ne lenne olyan drága az a mascarpone:)
Megjegyzés küldése