2012. szeptember 8., szombat

Szilvás leppény


Ez a lepény amilyen egyszerű, olyan mesés. A tészta jó lepény-alap, hiszen bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető. Gyors és finom, az egyetlen gond csak az, hogy ebből az adagból kis tepsivel lesz.
Ajánlatos rögtön dupla adagot készíteni.

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 teáskanál rumaroma
  • a tetejére: 60 dkg szilva, porcukor, őrölt fahéj
Elkészítése:

  • A tojások sárgáját először a cukorral, majd a vajjal jól kikavarjuk. Hozzáadjuk az aromákat és a lisztet.
  • A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.
  • A tésztát egy 34x25 cm-es sütőpapíros tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk megmosott, félbevágott szilvával, majd 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.
  • Amikor langyosra hűlt, megszórjuk fahéjas porcukorral, és rombusz alakú darabokra vágjuk.

Nincsenek megjegyzések: