Ez a lepény amilyen egyszerű, olyan mesés. A tészta jó lepény-alap, hiszen bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető. Gyors és finom, az egyetlen gond csak az, hogy ebből az adagból kis tepsivel lesz.
Ajánlatos rögtön dupla adagot készíteni.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 18 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 teáskanál rumaroma
- a tetejére: 60 dkg szilva, porcukor, őrölt fahéj
Elkészítése:
- A tojások sárgáját először a cukorral, majd a vajjal jól kikavarjuk. Hozzáadjuk az aromákat és a lisztet.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.
- A tésztát egy 34x25 cm-es sütőpapíros tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk megmosott, félbevágott szilvával, majd 180 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük.
- Amikor langyosra hűlt, megszórjuk fahéjas porcukorral, és rombusz alakú darabokra vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése