Könnyű és gyors kategória, s mivel a gyerekek nagyon szeretik a pudingokat, ezt is szívesen fogyasztották.
A levendula el is hagyható, de egyszerűen nem érdemes, mert amiben levendula van, az csak finom lehet :)
Házi túróból készítettem, ami fényévekkel jobb és finomabb, mint a bolti.
Fogyókúrázok is bátran fogyaszthatják!
Hozzávalók:
- 60 dkg zsírszegény tehéntúró
- 20 dkg natúr joghurt (a túró szárazságától függően)
- 1,5 dl tej
- 20 dkg nyírfacukor (vagy xilit)
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2-3 teáskanál szárított levendulavirág
- 15 g zselatinpor (1,5 tasak)
Elkészítése:
- A túrót villával áttörjük, majd kikavarjuk annyi joghurttal, amennyitől krémes és állagú csomómentes lesz.
- Ízesítjük a cukorral, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és a levendulával.
- A tejet a zselatinporral elkavarjuk, majd lassú tüzön, kavargatva felmelegítjük, hogy a zselatin feloldódjon.
- Ezután hozzákavarjuk a túróhoz, majd a masszát kisebb desszertes tálikókba öntjük.
- Hűtőszekrénybe tesszük, amíg teljesen megdermed (legalább 2 óra), majd néhány percre meleg vízbe állítjuk, hogy könnyen ki tudjuk borítani a formából. Ha nem sikerülne, akkor késsel kissé lazítsuk meg az oldalát, és enyhén ütögessük meg a tálikó alját.
Tipp: A túrómasszába kavarhatunk ízlés szerint gyümölcsöt is.
2 megjegyzés:
Csodaszép, és még én is megehetném:)
Ahogy olvastam arra gondoltam, hogy gyümivel lehetne gazdagítani, aztán látom az aljára odaírtad:-) ezt valamikor elkészítem, nagyon jó:-)
Megjegyzés küldése