2012. szeptember 5., szerda

Levendulás túrópuding


Könnyű és gyors kategória, s mivel a gyerekek nagyon szeretik a pudingokat, ezt is szívesen fogyasztották.
A levendula el is hagyható, de egyszerűen nem érdemes, mert amiben levendula van, az csak finom lehet :)
Házi túróból készítettem, ami fényévekkel jobb és finomabb, mint a bolti.
Fogyókúrázok is bátran fogyaszthatják!


Hozzávalók:

  • 60 dkg zsírszegény tehéntúró
  • 20 dkg natúr joghurt (a túró szárazságától függően)
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg nyírfacukor (vagy xilit)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2-3 teáskanál szárított levendulavirág
  • 15 g zselatinpor (1,5 tasak)
Elkészítése:

  • A túrót villával áttörjük, majd kikavarjuk annyi joghurttal, amennyitől krémes és állagú csomómentes lesz.
  • Ízesítjük a cukorral, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és a levendulával.
  • A tejet a zselatinporral elkavarjuk, majd lassú tüzön, kavargatva felmelegítjük, hogy a zselatin feloldódjon.
  • Ezután hozzákavarjuk a túróhoz, majd a masszát kisebb desszertes tálikókba öntjük.
  • Hűtőszekrénybe tesszük, amíg teljesen megdermed (legalább 2 óra), majd néhány percre meleg vízbe állítjuk, hogy könnyen ki tudjuk borítani a formából. Ha nem sikerülne, akkor késsel kissé lazítsuk meg az oldalát, és enyhén ütögessük meg a tálikó alját.
Tipp: A túrómasszába kavarhatunk ízlés szerint gyümölcsöt is.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Csodaszép, és még én is megehetném:)

HajniZoli írta...

Ahogy olvastam arra gondoltam, hogy gyümivel lehetne gazdagítani, aztán látom az aljára odaírtad:-) ezt valamikor elkészítem, nagyon jó:-)