2012. augusztus 16., csütörtök

Bazsalikomos paradicsomleves


Gyorsan, egyszerűen elkészíthető leves, nem is érdemes túlbonyolítani, inkább az ízesítésre kell figyelni.
Na meg arra, hogy ne főzzük sokáig, így miután felforraltuk, igazából már kész is van.
Most jóízűek a paradicsomok, ez a leves pedig garantáltan finom.

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 teáskanál nyírfacukor vagy xilit
  • néhány bazsalikomlevél (8-10 db)
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítése:

  • A hagymát apróra vágjuk, a zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott répát és a gyökeret.
  • Kevés ideig együtt pirítjuk, majd beleteszünk 1-2 paradicsomot cikkekre vágva, és összepároljuk.
  • A sűrű ragut felöntjük kb 1 liter vízzel, hozzáadjuk a maradék feldarabolt paradicsomot, sóval és borssal ízesítjük, majd felforraljuk.
  • Ekkor levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Újraforraljuk, és a végén megszórjuk apróra vágott bazsalikommal.
  • Teljes kiörlésű tésztát is főzhetünk bele, így a leves tartalmasabb lesz. Ebben az esetben a tésztát turmixolás után adjuk a leveshez, és főzzük készre.

Nincsenek megjegyzések: