Gyorsan, egyszerűen elkészíthető leves, nem is érdemes túlbonyolítani, inkább az ízesítésre kell figyelni.
Na meg arra, hogy ne főzzük sokáig, így miután felforraltuk, igazából már kész is van.
Most jóízűek a paradicsomok, ez a leves pedig garantáltan finom.
Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom
- 1 fej hagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
- 1 teáskanál nyírfacukor vagy xilit
- néhány bazsalikomlevél (8-10 db)
- só
- őrölt bors
- 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágjuk, a zsiradékon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott répát és a gyökeret.
- Kevés ideig együtt pirítjuk, majd beleteszünk 1-2 paradicsomot cikkekre vágva, és összepároljuk.
- A sűrű ragut felöntjük kb 1 liter vízzel, hozzáadjuk a maradék feldarabolt paradicsomot, sóval és borssal ízesítjük, majd felforraljuk.
- Ekkor levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Újraforraljuk, és a végén megszórjuk apróra vágott bazsalikommal.
- Teljes kiörlésű tésztát is főzhetünk bele, így a leves tartalmasabb lesz. Ebben az esetben a tésztát turmixolás után adjuk a leveshez, és főzzük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése