Egyik kedvenc fűszernövényem a bazsalikom. Sajnos itthoni termesztése nagyon kényes dolog, a boltból vett pedig állandóan elpusztul.
Alighogy hazaérkeztünk ausztriai nyaralásunkból, rá két napra nővérkém utánunk küldött egy nagy cserép bazsalikomot :) Mellé pedig a másik nagy kedvencemet, levendulát.
Mondanom sem kell, milyen illatok vannak azóta a konyhámban!
Bazsalikomból sok mindent készítettem már, és még mindig szépen éldegél..
Ez egy egyszerű, nagyon finom és egészséges kenegetős, mi lepénykenyérrel fogyasztottuk.
Hozzávalók:
- 30 dkg házi juh- vagy tehénsajt (vagy egyéb lágyabb fajta sajt)
- 1 paradicsom
- 1,5-2 dl joghurt
- nagy merék bazsalikom
- 2 teáskanál mustár
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
- A bazsalikomot megmossuk, a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük, és összeturmixoljuk.
- A joghurtot a sajt szárazságának függvényében adagoljuk, kenhető krémet kell kapjunk.
- Kenyérre kenve fogyasztjuk, vagy lepénykenyérrel, pitával, grissinivel mártogatva, friss zöldségekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése