Nagyon finom, roppant hamar elkészíthető édesség.
Lányom napközis szereplésére vittem, s mivel nagyon kevés időm volt, ezért fontos volt, hogy gyerekeknek való legyen, gyors és nagyon finom.
Zsuzsikánál láttam nemrégiben, s valahogy egyből ez jutott az eszembe. Tényleg percek alatt megvan, és abbahagyhatatlanul finom.
A tetejére szánt csokoládéhoz több olajat adtam, mint amennyi a receptben szerepel, hogy a csoki ne törjön, így sokkal lágyabb, mégis elég szilárd.
A recept Tücsögbogártól származik.
Hozzávalók :
- 20 dkg mályvacukor (nem baj, ha színes)
- 20 dkg étcsokoládé
- 10 dkg háztartási keksz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg erdei mogyoró
- 5 dkg mazsola
- 1 evőkanál víz
- a tetejére: 20 dkg étcsokoládé, 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
- A mályvacukrot, a vajat és a vizet egy edénybe tesszük, és vízgőz fölött felolvasztjuk.
- Hozzáadjuk a csokoládét, és kavargatjuk, amíg elolvad.
- Levesszük a tűzről, majd hozzáakavarjuk a darabokra tört kekszet, az ép mogyorót és a mazsolát.
- A masszát egy háztartási fóliával kibélelt, kis méretű tepsibe simítjuk, és megvárjuk, amíg a teteje megszilárdul.
- A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, és a tetejére simítjuk.
- Dermedés után éles késsel felszeleteljük.
5 megjegyzés:
Nagyon szép lett! Lehet, én is elkészítem. :)
Tényleg csoda! Nagyon guszta sütemény.
Ha mályvacukrot készítek a következő alkalommal már eleve így ízesítem.
Jól hangzik:)
Igazad van! Tobb olajat kellett volna tegyk en is bele, nekem lathatoan nagyon tort a teteje. A tied nagyon-nagyon guszta lett:). Legkozelebb en is igy csialom!:)
Megjegyzés küldése