Ismét gyorsat kellett főznöm, de olyant is, amit a gyerekek is szívesen esznek. A krémlevesek mindig tuti befutók nálunk, úgyhogy benéztem a fagyóba s megláttam a kukoricát :)
Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit kukorica
- 1 fej hagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 1 közepes krumpli
- 1 evőkanál vaj
- 2 húsleveskocka (vagy alaplé)
- 1,5 dl tejföl (vagy tejszín)
- 1 l víz
- só, ételízesítő, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió
- A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és a vajon kissé megpároljuk.
- Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit és kukoricát (fagyosan), megkavargatjuk, felöntjük vízzel (vagy húslevessel), majd hozzáadjuk a leveskockákat, ételízesítőt, enhyén sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a krumpli megfőtt, levesszük a tűzről és pürésítjük (inkább blenderrel, mert botmixerrel nem lesz eléggé homogén), majd visszatesszük a tűzre.
- Hozzáadjuk a kevés meleg levessel elkevert tejfölt és megszórjuk őrölt szerecsendióval. Felforraljuk, majd pirított fenyőmaggal és kenyérkockákkal tálaljuk (sonka-, baconcsíkok stb).
Magas fehérjetartalmú étel, sportolóknak különösen előnyös :)
2 megjegyzés:
Nekem bejön,a férjem viszont nem rajong az ilyen tipusú ennivalóért(pl a kukoricáért :( )
Fenséges, már nagyon rég óta kipróbálnám
Megjegyzés küldése