2010. november 2., kedd

Kukorica krémleves


Ismét gyorsat kellett főznöm, de olyant is, amit a gyerekek is szívesen esznek. A krémlevesek mindig tuti befutók nálunk, úgyhogy benéztem a fagyóba s megláttam a kukoricát :)

Hozzávalók:
  • 50 dkg mirelit kukorica
  • 1 fej hagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 húsleveskocka (vagy alaplé)
  • 1,5 dl tejföl (vagy tejszín)
  • 1 l víz
  • só, ételízesítő, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió
Elkészítése:
  • A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és a vajon kissé megpároljuk.
  • Hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit és kukoricát (fagyosan), megkavargatjuk, felöntjük vízzel (vagy húslevessel), majd hozzáadjuk a leveskockákat, ételízesítőt, enhyén sózzuk, borsozzuk.
  • Amikor a krumpli megfőtt, levesszük a tűzről és pürésítjük (inkább blenderrel, mert botmixerrel nem lesz eléggé homogén), majd visszatesszük a tűzre.
  • Hozzáadjuk a kevés meleg levessel elkevert tejfölt és megszórjuk őrölt szerecsendióval. Felforraljuk, majd pirított fenyőmaggal és kenyérkockákkal tálaljuk (sonka-, baconcsíkok stb).

Magas fehérjetartalmú étel, sportolóknak különösen előnyös :)

2 megjegyzés:

Renáta baba írta...

Nekem bejön,a férjem viszont nem rajong az ilyen tipusú ennivalóért(pl a kukoricáért :( )

Bianka írta...

Fenséges, már nagyon rég óta kipróbálnám