Egyszer vettem férjemnek egy doboz trüffelgolyót és nagyon ízlett neki, sokat dícsérte, pedig ő nem az a dícsérős fajta. Utána hiába kerestük bárhol, ugyanolyant sehol nem találtunk. Na mondom, majd én készítek itthon, nem lehet az nagy ügy. És tényleg, gyerekjáték, tökéletesen ugyanolyan lett, mint az üzleti. Pár golyó megformálása után nekiállt, s a masszát bekanalazta :) Közben mondta: "Hogy lehet, hogy olvad a számban..?". Merthogy valami fenomenális, amikor befalsz egyet és krémesen olvad a szádban a csokimassza...
Kihagyhatatlan.
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé (min.50%-os)
- 250 ml habtejszín
- cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
- A tejszínt felmelegítjük és hozzáadjuk a csokoládét, kevergetjük amíg felolvad.
- A masszát hűtőszekrénybe tesszük amíg megdermed.
- Kézzel kis golyókat formálunk belőle, majd kakaóporba forgatjuk.
- Hűtőszekrényben tároljuk, mert hamar olvad.
Sajét készítésű díszdobozban akár remek ajéndék is lehet. Szerintem én nem kapnék rá engedélyt, hogy elajándékozzam :P
17 megjegyzés:
Imádom! Guszták nagyon! :-D
Ennél csokisabb már nem is lehetne!:) (Ja, de, ha csokidarabkákat tennél bele és meglocsolnád csokiöntettel:)
Remek, és milyen gyorsan elkészül!
Mézi,köszi!
Ildy,na az már halálos lenne:))Méghogy csokiöntet:)))))HAhaha
Nekem ez nagyon tetszik!
Fiúk velem együtt nagyon kedvelnék!:)
Ez nekem is nagyon bejönne .-)Nagyon jól néznek ki!
Nagyon guszta, finomak lehetnek
Oda vagyok ezekért a finomságokért, idén is csinálok sokat :)
Az egész elkészítés csak ennyiből áll? Hát ez csúcs!Megint félre teszem a fogyózást.
Jajj nagyon finom lehet:)
És most jön az anti konyhatündér:
és a hulalát föl kell verni főzőcskézés előtt?? vagy ez direkt főzős hulala??
/bocsánat! tényleg nem értek hozzá de oda vagyok a trüffelgolyóért!!
Szépségesek!
Na igen, persze finomak is... :D
Nagyon finom lehet!!!
Kb. hány golyó lett belőle?
Náncsi,nem kell fölverni és főzni sem!Csak felmelegíted és belekevered a csokit.Miután langyosra hűlt mixerrel fleverheted,hogy krémesebb legyen.
Fahej-cafe,nem számoltam,de jó sok lesz ebből a adagból.
Hát az enyém nem lett ilyen szép, de elképesztő finom:) meg is ette a nép:)
Náncsi,az enyémek sem tökéletesek,de nem is kell annak lennie:)az íze miatt szeretjük,igaz?:P Örülök,hogy ízlett!
Szia Edó!
Kipróbáltam a trüffelgolyót és folyós lett. Nem lett formázható, még hűtés után sem. Szerinted miért? De nem vagyok elkeseredve, jégkocka formába öntöttem, és úgy dermesztem. :-) (2 dl tejszín, 16 dkg csokiból csináltam).
El nem tudom képzelni,hogy miért!Pedig jó arányokkal dolgoztál sztem.Nekem mindig betonkeményre köt,tortákba is használom krémnek.Hm..tanácstalan vagyok..előtted Náncsi is írta,hogy nem sikerült valami szépre..nem tudom mi lehet az oka,rengetegszer készítettem már.Pedig a hűtőben meg kell kemémyednie.
Hátha jün valaki okosabb..
Megjegyzés küldése