2010. november 15., hétfő

Gombás húspástétom


Egy kis alternatíva darált hús felhasználásához, akár ünnepi menühöz. Könnyen és gyorsan elkészíthető, főételként is fogyaszthatjuk, vagy akér kitűnő előétel is lehet, vegyes sültes tálakra is.
Az egyben sült fasírttól abban különbözik, hogy ezt gőzölni kell, nem sütni. Bár őszintén szólva sütve jobban szeretném :)
Az ötlet a Vidék íze c. folyóiratból származik, ha jól emlékszem.

Hozzávalók:
  • 1 kg darált hús 
  • 5 db.tojás 
  • 1 fej hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • fél szál póréhagyma 
  • 2 db.csiperkegomba 
  • durva színes bors 
  • só 
  • olaj
Elkészítése:
  • A hagymát, pórét és gombát apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. 
  • 3 tojást keményre főzünk, kockákra vágjuk, majd a párolt zöldségekkel és 2 nyers tojással együtt a darált húshoz adjuk. Sóval és borssal fűszerezzük. 
  • A masszát kivajazott kalácsformába simítjuk és vízzel félig telt tepsibe állítjuk. 160 fokos sütőben egy órán át pároljuk. 
  • Kihűlés után kiborítjuk és szeleteljük. 
  • Zöldség- vagy rizsköret illik mellé, de majonézes krumplisalátával is remek.
  • Én zöldséges rizsköretet készítettem mellé, de mustárral is ettük :)

6 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyszerű recept! Le is mentem!

Bianka írta...

Juj ez nagyon extra

Jutka írta...

Nagyon jól néz ki :)

Mary írta...

Nagyon jó kis menü! :)

Nea írta...

Csábító és nagyon guszta. Vittem a receptet.

Edó írta...

Köszi lányok:)