Hogy a fasírt ne mindig ugyanolyan formában legyen, most tojásosra vettem a figurát. Szerintem ehhez a fajta fasírthoz a krumplifőzelék illik a legjobban. Jó kis ebéd született, a gyerekeknek főleg a tojás miatt tetszett.
Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 1 tojás
- 1 nagy krumpli
- 1 zsemle v. két szelet kenyér
- kevés tej
- só, bors, kevés pirospaprika
- közepébe kb.6 db főtt tojás
Krumplifőzelékhez:
- krumpli
- 1 fej hagyma
- 2-3 babérlevél
- só, bors, cukor
- olaj + liszt + hideg víz + pirospaprika a rántáshoz
- 1 kis doboz tejföl
- ecet
- A zsemlét/kenyeret kevés tejben beáztatjuk, a hagymát apróra vágjuk, zsiradékon megpároljuk.
- Minden hozzávalót a darált hússal összedolgozunk, ízesítjük.
- Fóliára kevés zsemlemorzsát szórunk, ráterítjük a húsmasszát, közepébe hosszan egymás mellé helyezzük a főtt tojásokat.
- Henger alakúra formázzuk, majd kiolajozott tepsibe/jénaiba helyezzük, tetejét is meglocsoljuk.
- 200 fokos sütőben 1 órán át sütjük, közben olajjal permetezhetjük, hogy ne száradjon ki.
Amí sül a fasírt, készítjük a főzeléket:
- Az apróra vágott hagymát zsiradékon megdinszteljük, rádobjuk a hámozott, kockákra vágott krumplit, kicsit átforgatjuk.
- Háromnegyedig felöntjük vízzel, beledobjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk.
- Amikor a krumpli megfőtt, elkészítjük a rántást, belekavarjuk a tejfölt is, majd a főzelékhez adjuk.
Hidegen is nagyon finom és mutatós, akár előételként is.
7 megjegyzés:
micsoda finomság. álom lett volna ha ez lett volna az ebédem
:)Azért nem búsullak,hogy nem teljesíted be:))
Szeretjük mi is. Nálunk hígabbra kell csinálni.
Nagyon guszta!!
Mónika,hát úgyis finom az:)
Edith,köszi,megkínállak:P
Az egybesült fasírt (hívják Stefániának is) valóban kiváló főzelék köret. Mi zsenge karalábéból csináltunk mellé főzeléket, aztán a megmaradt adaghoz meg cukkiniből. Jó volt! Érdekes a krumplifőzeléked :) Ha én főzök, az másként néz ki.
Trendo,jó ötlet a karalábéfőzelék!Mondjuk kétlem,hogy a család enne belőle:)Igen,a főzeléket egyesek hígabbra készítik,nálunk sűrű kell legyen.
Megjegyzés küldése