Szénhidráttartalma alacsony, vitamin- és ásványianyag tartalma viszont annál jelentősebb.
Szüretelés után nagy mennyiségben szoktam fagyasztani télire, az egyik leghálásabb "vésztartalék" :).
A majonézes változatot ugyanúgy készítem, mint a padlizsánt és ugyanolyan finom ez is. A gyerekeim imádják!
Hozzávalók:
- 60 dkg zsenge vajbab
- 2 fej lilahagyma
- majonéz (6 evőkanál)
- 3 evokanál sovány joghurt
- só, bors
Elkészítése:
- A zsenge babot végeitől megpucoljuk, megmossuk, nagyon apróra tördeljük, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
- Miután megfőtt, késes robottal majdnem pürésre aprítjuk, de maradhat így is.
- A hagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a babbal, majonézzel, joghurttal és sóval, borssal ízesítjük.
- Hűtőszekrényben tálaljuk.
Kiváló kence, de sült husik mellé is remekül passzol. Nálunk nagy kedvenc.
1 megjegyzés:
Ez az egyik kedvencem :) (még télen is megy, ahogy mondod)
Megjegyzés küldése