Több helyen találkoztam már ezzel a desszerttel, s mindig készültem rá, hogy elkészítsem. Most, hogy Otti a friss, augusztusi Erdélyi konyhába (már kapható!) is beírta, nem bírtam neki ellenálni :) Otti, köszönet a receptért!
Erről a csodás desszerteről meg csak annyit, hogy a lime-nak köszönhetően hihetetlen aromás, különleges, krémes finomság. Először készítettem, de rögtön kedvenccé avanzsált, már alig várom, hogy újra elkészítsem.
Annyira gyorsan elkészíthető, mint a recept elolvasása.
Issssssteni!
Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- 3 db. zöld citrom
- 500 ml tejföl
- 400 ml édes habtejszín (Hulala)
- 12 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
- A tejfölt elkeverjük a cukrokkal, a citromok reszelt héjával és levével.
- A tejszínt habbá verjük, óvatosan a tejfölhöz kavarjuk.
- Egy jénai tál alját kirakjuk babapiskótákkal, beborítjuk a fele krémmel, majd ismét babapiskóta és a maradék krém.
- Tetejét megszórjuk citromhéj reszelékkel, lime szeletekkel díszítjük.
- Pár órara vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeleteljük.
Aki szereti a nem túl édes desszerteket, az imádni fogja!
10 megjegyzés:
Gyönyörűséges
Állati jól néz ki!
Nagyon szeretem!Szép lett!
Szia. Jól néz ki ez a süti ki fogom próbálni.:)Szoktam tejfölös sütiket csinálni. Háztartási kekszből. Rétegezem a cukros/édesítőszeres tejföllel, majd megszórom a tetejét kakaóporral, vagy fahéjjal. Lime-mal, tejszínnel is fincsi lehet:)
Szívesen megkóstolnám, biztos nagyon finom!
na, ez nekem valo!
nagyon jol nez ki!
Bianka,Ildy,Otti,koszi!
Bernadett,igen,ismerem a kekszes-tejfolosoket is,demeg sosem kerult ra sor,hogy elkeszitsem,pedig imadnam.
Jutka,jajj,de sajnalom,tegnap fogyott el!szivesen megkinalnalak!
Nover,egyszer probald ki,nagyon fogod szeretni,tudom neked kedvenceid a citromosak:)
Edó szerinted ezt a sütit lehetne kombinálni az általad készített fondanttal?:)
A citromos sütit tortaformában kisütve, citromoso fondanttal bevonni? Elég stabil ahhoz a süti?:)
Szerintem úgy igen,hogyha babapiskóta helyett piskótát sütsz,és ezzel a krémmel rakod össze.Utána alapozod,és bevonod fondanttal.Simán fog müködni:)
Ja,és én a krémbe raknék zselaint is,hogy jobb legyen a tartása.
Megjegyzés küldése