2019. szeptember 16., hétfő

Habos almás


-->


Fiam szerint, mostantól neki ez a kedvenc süteménye :) Tényleg nagyon-nagyon finom, rádásul egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók a piskótához: 

  • 4 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg cukor

A krémhez: 

  • 60 dkg alma (tisztán mérve)
  • 2 tasak vaníliás pudingpor (8 dkg)
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília

A tetejére: 

  • 4 dl habtejszín

Elkészítése: 

  • A piskótához a tojésfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját, végül pedig a lisztet. A tésztát egy közepes méretű tepsibe (35x25 cm) simítjuk egyenletesen, majd 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. 
  • Az almát megpucolva, kis kockára vágva, a cukorral meg a vaníliával puhára főzzük. Leszűrjük, a léből pedig locsolunk egy keveset a piskótára. 
  • A többit kipótoljuk vízzel, hogy 7,5 dl folyadék legyen. Ebben megfőzzük a pudingot. 
  • Az almát eloszlatjuk a piskótán, rákenjük a krémet, és megvárjuk, amíg kihűl. 
  • Végül elsimítjuk rajta a kemény habbá vert tejszínt.

Nincsenek megjegyzések: