-->
Fiam szerint, mostantól neki ez a kedvenc süteménye :) Tényleg nagyon-nagyon finom, rádásul egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 12 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 60 dkg alma (tisztán mérve)
- 2 tasak vaníliás pudingpor (8 dkg)
- 15 dkg cukor
- 1 teáskanál vanília
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
- A piskótához a tojésfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját, végül pedig a lisztet. A tésztát egy közepes méretű tepsibe (35x25 cm) simítjuk egyenletesen, majd 180 fokos sütőben 18-20 perc alatt megsütjük.
- Az almát megpucolva, kis kockára vágva, a cukorral meg a vaníliával puhára főzzük. Leszűrjük, a léből pedig locsolunk egy keveset a piskótára.
- A többit kipótoljuk vízzel, hogy 7,5 dl folyadék legyen. Ebben megfőzzük a pudingot.
- Az almát eloszlatjuk a piskótán, rákenjük a krémet, és megvárjuk, amíg kihűl.
- Végül elsimítjuk rajta a kemény habbá vert tejszínt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése