Egyik legfinomabb húsmentes ebéd, ráaádul egászséges is. Akár köretként is el tudom képzelni, de magában is nagyon laktató!
Hozzávlók 4 személyre:
- 1 fej karfiol
- 20 dkg bulgur
- 8 tojás
- 5 dl tejszín
- 2 cikk fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt füstölt paprika
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk.
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd enyhén sós vízben 5 percig főzzük.
- A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük, mint a rizset. Összekavarjuk a tejszínt reszelt fokhagymával, oregánóval, paprikával, sóval,és borssal.
- Egy tűzálló tálat zsemlemorzsával megszórunk, kirakjuk a fele karfiollal, a fele bulgurral beterítjük, majd befedjük tojásszeletekkel. A műveletet megismételjük, végül az egészet leöntjük a tejszínes szósszal.
- 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt összesütjük.
Tipp: Reszelt sajttal megszórhatjuk sütés előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése