2019. szeptember 23., hétfő

Rakott karfiol



Egyik legfinomabb húsmentes ebéd, ráaádul egászséges is. Akár köretként is el tudom képzelni, de magában is nagyon laktató!

Hozzávlók 4 személyre: 

  • 1 fej karfiol
  • 20 dkg bulgur
  • 8 tojás
  • 5 dl tejszín
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 teáskanál őrölt füstölt paprika
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. 
  • A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd enyhén sós vízben 5 percig főzzük. 
  • A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük, mint a rizset. Összekavarjuk a tejszínt reszelt fokhagymával, oregánóval, paprikával, sóval,és borssal. 
  • Egy tűzálló tálat zsemlemorzsával megszórunk, kirakjuk a fele karfiollal, a fele bulgurral beterítjük, majd befedjük tojásszeletekkel. A műveletet megismételjük, végül az egészet leöntjük a tejszínes szósszal. 
  • 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt összesütjük.

Tipp: Reszelt sajttal megszórhatjuk sütés előtt.

Nincsenek megjegyzések: