-->
Hozzávalók 4 személyre a palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 1,80 dl tej
- 2 dkg vaj
- nagy csipet só
A csicseriborsó krémhez:
- 25 dkg csicseriborsó (konzerv)
- 8 dkg joghurt
- 7 dkg szezámmag
- 1 vöröshagyma
- 1 cikk fokhagym
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1,5 dl zöldségalaplé
- 1 citrom
- só, őrölt bors
A töltelékhez:
- 2 érett avokádó
- 1 kis fej lilahagyma
- kevés citromlé és olívaolaj
- só, őrült bors
- apróra vágott petrezselyemzöl
- csilipehely
- a tetejére: 1 vöröshagyma, kevés liszt, olaj
Elkészítése:
- A palacsintához valókat csomómentesre kavarjuk, majd egy serpenyőben, olvasztott vajon kisebb palacsintákat sütünk a szokásos módon.
- Ezután serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg fokhagymát. Hozzáadjuk a szezámmagot, lepirítjuk, majd a csicseriborsóval is megkavargatjuk. Felöntjük alaplével, sóval, borssal, citromlével ízesítjük, majd amikor felforrt, az olajjal együtt az egészet összeturmixoljuk. Belekavarjuk a joghurtot, és ha szükséges, vízzel hígitjuk.
- Az avokádót meghámozzuk, és egy tálban összekavarjuk apróra vágott lilahagymával, petrezselyemzölddel, illetve olajjal. Sózzuk és borsozzuk.
- A palacsintákat megkenjük a krémmel, megszórjuk avokádóval, csilivel, és addig rétegezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Végül megkenjük krémmel.
- A tetejére vékony karikára vágjuk a hagymát, majd lisztbe forgatva, forró olajon ropogósra sütjük. Ezzel, és petrezselyemzöddel díszítjük a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése