-->
Egy gazdag ízvilágú, krémes sütemény, nagyon finom, és laktató :) A reform címke a zárójelbe írt hozzávalók esetén érvényes, én azokat használtam!)
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 12 dkg liszt (ezt a lisztet használtam)
- 12 dkg cukor (kb 15 dkg eritrit)
- csipetnyi só
A krémhez:
- 10 dkg krémsajt (mascarpone)
- 12 dkg sült sütőtök
- 8 dk porcukor (kb 10 dkg por eritrit)
- 1 narancs, kevés citromlé
- a piskótából egy darab
A tetejére:
- 2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4-5 evőkanál forró tejszín
- 2 evőkanál porcukor (por eritrit)
- 1 teáskanál olvasztott vaj (kókuszzsír)
- kókuszcsipsz
Elkészítése:
- A piskótához a tojásfehérjét a sóval, meg a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk először a tojássárgáját, majd a lisztet, óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze. Egy kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (kb 26x16 cm), és 180 fokos sütőben megsütjük (végezzünk tűpróbát!).
- Amikor elkészült, a piskóta egyik végéből levágunk egy kb 8 cm-es darabot, és egy tálba morzsoljuk. Alaposan összekavarjuk a sütőtökkel, a krémsajttal, a narancs kifacsart levével, ízlés szerint cukorral és kevés citromlével. Ezzel a krémmel betöltjük a két lapra vágott piskótát.
- A tetejére a hozzávalókat kikavarjuk, és a sütemény tetejére kenjük. Amikor megszilárdult, szeletelhetjük.
Tipp: Szórjuk meg kókuszcsipsszel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése