2019. január 23., szerda

Színes csirkés egytál


-->


Hozzávalók 4-6 személyre: 

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 45 dkg vegyes zöldség (lehet fagyasztott is): sárgarépa, zöldbab, zöldborsó, kukorica, paprika
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő (tápióka keményítőt használtam)
  • 0,5-1 teáskanál fűszerpaprika
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors


Elkészítése:


1.     A húst apró kockára vágjuk. Egy edényben vajat olvasztunk, és a húst fehéredésig pároljuk.
2.     Hozzáadjuk az apróra felvágott zöldségeket, és 1-2 percig kavargatva együtt pirítjuk a hússal. Ezután felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve 5-10 percig főzzük (akkor jó, ha a zöldségek roppanósak maradnak).
3.     A keményítőt a hideg tejszínnel, illetve a paprikával csomómentesre kavarjuk.
4.     Ezután a húsos raguhoz adjuk, és lassú tüzön, kavargatva, enyhén besűrítjük.
5.     Az ételt ízesítjük sóval, borssal, citromlével, és apróra vágott petrezselyemzölddel.
6.     Tálalhatjuk bármilyen krumpli körettel, kifőtt tésztával, vagy friss salátával is.

Tipp: A csípős ízek kedvelői megszórhgatják egy kis csilipehellyel, vagy ízesíthetik más fajta csípőssel.

Nincsenek megjegyzések: