-->
Hozzávalók 4-6
személyre:
- 50 dkg csirkemell filé
- 45 dkg vegyes zöldség (lehet fagyasztott is): sárgarépa, zöldbab, zöldborsó, kukorica, paprika
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1-2 evőkanál citromlé
- 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő (tápióka keményítőt használtam)
- 0,5-1 teáskanál fűszerpaprika
- apróra vágott petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
Elkészítése:
1.
A
húst apró kockára vágjuk. Egy edényben vajat olvasztunk, és a húst fehéredésig
pároljuk.
2.
Hozzáadjuk
az apróra felvágott zöldségeket, és 1-2 percig kavargatva együtt pirítjuk a
hússal. Ezután felöntjük 4 dl vízzel, és lefedve 5-10 percig főzzük (akkor jó,
ha a zöldségek roppanósak maradnak).
3.
A
keményítőt a hideg tejszínnel, illetve a paprikával csomómentesre kavarjuk.
4.
Ezután
a húsos raguhoz adjuk, és lassú tüzön, kavargatva, enyhén besűrítjük.
5.
Az
ételt ízesítjük sóval, borssal, citromlével, és apróra vágott
petrezselyemzölddel.
6.
Tálalhatjuk
bármilyen krumpli körettel, kifőtt tésztával, vagy friss salátával is.
Tipp: A csípős
ízek kedvelői megszórhgatják egy kis csilipehellyel, vagy ízesíthetik más fajta
csípőssel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése