2018. december 16., vasárnap

Spenótkrémes orsótészta




A nyáron eltett finom kerti spenótból egy nagyon gyors és nagyon egészséges ebéd :)


-->
Hozzávalók 2 személyre: 
  • 10 dkg teljes kiőrlésű orsótészta (fussili) - én ezt a tésztát használtam
  • 8 dkg fagyasztott spenót
  • 3 aszalt paradicsom
  • 4 dkg reszelt sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • balzsamecet vagy citromlé ízlés szerint
  • só, őrölt bors, csilipehely

Elkészítése:

1.     A fagyasztott spenótot egy edényben, a vajon, lassú tüzön megfonnyasztjuk.
2.     Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a reszelt fokhagymát, meg a tejszínt, és összeforraljuk.
3.     Ezután az egészet összeturmixoljuk.
4.     A mártást visszatesszük a tűzre, majd a reszelt sajtot beleolvasztjuk. Sóval, borssal, és balzsamecettel ízesítjük. A keményítőt 3 evőkanál hideg vízzel elkeverjük, és a mártást ezzel besűrítjük.
5.     A mandulát apróra vagdaljuk, és száraz serpenyőben megpirítjuk.
6.     A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük, és a spenótos mártással leöntjük. Megszórjuk mandulával, illetve csilipehellyel.

Nincsenek megjegyzések: