-->
A kis aranysárga labdák igazából egy rizottóból készült,
sajttal töltött, majd ropogós panírban kisütött olaszos rizsgolyók. Ez a
változat sima rizsből készül, hagyományosan főzve, de a végeredmény garantáltan
rendkívül finom :)
Hozzávalók 4 személyre a rizsgombóchoz:
- 20 dkg rizs
- 5 dkg vaj
- 5 dkg mozarella sajt
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 tojás
- 2 teáskanál olaszos fűszerkeverék
- 1 l zöldségalaplé
- só, őrölt bors
A panírozáshoz és a sütéshez:
- 0,5 l olaj
- 4 tojás
- liszt, és zsemlemorzsa
A paradicsom mártáshoz:
- 1 kis konzerv darabolt paradicsom (kb 28 dkg)
- 1 vöröshagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1-1 teáskanál szárított oregánó és bazsalikom
- 2-3 evőkanál főzőtejszín
- 1 evőkanál vaj
- só, cukor, és őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
- A rizsgombóchoz egy edényben egy kevés vajat hevítünk, és megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg a fokhagymát. Rádobjuk a rizset, megkavargatjuk, összepirítjuk, majd felöntjük alaplével, és fedő alatt, mérsékelt tüzön, puhára pároljuk. Közben ízesítjük sóval, borssal, és olaszos fűszerrel.
- Amikor elkészült, belekavarjuk a vajat, kihűtjük, majd a tojással összedolgozzuk. Nedves kézzel gombócokat formázunk, és mindenik közepébe egy kis darabka sajtot nyomunk.
- A rizsgombócokat ezután rendre lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajon ropogósra sütjük.
- A mártáshoz a vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, meg fokhagymát majd hozzáadjuk a paradicsomot, és felforraljuk. Sóval, borssal, cukorral, és a fűszerekkel ízesítjük, majd összeturmixoljuk, de hagyjuk egy picit darabosra.
- Tejszínnel dúsítjuk, majd újra összeforraljuk.
- A gombócokat paradicsom mártáson kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése