-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 egész csirkecomb
- só, őrölt bors
- fűszerpaprika
- kakukkfű
- sütőzacskó
A töltelékhez:
- 25 dkg sütőtök (tisztítva mérve)
- 1 cikk reszelt fokhagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 1 tojás, kevés kakukkfű
- csipetnyi őrölt gyömbér
- só, őrölt bors
A párolt káposztához:
- 1 kis fej lilakáposzta
- 2 vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 dl frissen facsart narancslé
- 1 evőkanál mé
- 2 babérlevél
- 1-1 nagy csipetnyi őrölt szegfűszeg, szerecsendió, és fahéj
- 1-2 evőkanál balzsamecet (ízlés szerint)
- só, őrölt bors
Elkészítése:
1.
A körethez a hagymát apróra vágva pirítani
kezdjük a vajon. Hozzáadjuk a fűszereket, balzsamecetet, meg a mézet, és kissé
megkaramellizáljuk. Ezután felöntjük narancslével.
2.
A káposztát vékony csíkokra felvágjuk (a
legegyszerűbb, ha legyaluljuk), megforgatjuk a fűszeres-hagymás alapon, majd
lefedve hagyjuk pároldóni. Amikor a levét elfőtte, vízzel pótoljuk a
folyadékot, és kb 50 perc alatt puhára főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
3.
Közben a sütőtököt nagylyukú reszelőn
lereszeljük. Egy serpenyőben a saját levében párolni kezdjük, közben
fűszerezzük, és citromlével ízesítjük. Amikor a levét elfőtte, levesszük a
tűzről.
4.
A húst minden oldalán alaposan befűszerezzük
sóval, borssal, paprikával, és kakukkfűvel. Ezután kézzel a bőrét lefejtjük, és
alája nyomkodjuk a sütőtökös tölteléket.
5.
A megtöltött combokat sütőzacskóba helyezzük, a
sütőt pedig előmelegítjük 200 fokra.
6.
45 percig sütjük, ezután a sütőzacskót
leszedjük, és grill fokozaton rápirítunk, hogy szép piros,ropogós legyen.
Köretként a párolt lilakáposztát kínáljuk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése