Ha gyorsan valami táplálót szeretnénk enni, készítsünk ilyen finom zöldséges kuszkuszt. A lecsónak most úgyis szezonja van :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 2,5 dl kuszkusz
- 2,5 dl víz
- 4 közepes paradicsom
- 2 zöld paprika
- 5 dkg sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál házilag készített ételízesítő
- 1 evőkanál kókuszzsír
- só, bors
- kevés snidling (metélőhagyma)
Elkészítése:
- A kuszkuszt egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felforraljuk a vizet,és ráöntjük. Lefedve tartjuk 10-15 percig, ezalatt a kuszkusz megpuhul.
- Serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Sorjában hozzáadjuk a zöldségeket, először a kockára vágott répát, paprikát, majd a paradicsomot. Mindeniket 5-5 percig pirítjuk, végül öszeforraljuk, megsózzuk és borsozzuk.
- A kuszkusszal összekavarjuk, és forrón, apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.
Megj: A kuszkuszt nem szükséges főzni.
Tipp: Nemcsak önálló fogásként, de köretként
is fogyaszthatjuk.
2 megjegyzés:
Elolvasván a leírásodat, eldöntöttem, most már mindenképpen beszerzem a kuszkuszt!:)
Kedves Róza,remélem te is szeretni fogod :)
Megjegyzés küldése